Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 392 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-12, 13:37 Cygwin, KDE on Cygwin i aplikacje spod KDE
Witam
Dzisiaj zaczynam testy i sprawdzanie, jak będzie działać część aplikacji na Cygwinie. Zabierałem się z tym od przeszło dwóch tygodni, teraz jednak postanowiłem to zacząć. Wszystkie moje spostrzeżenia będę zapisywał oczywiście i udostępniał to na mojej stronie :
olbi.pingwinki.org, która też niebawem powstanie Wpierw jednak wszystko będzie w plikach odt oraz pdf.
Jeżeli jest ktoś chętny do współpracy zapraszam.
_________________ Chwytaj Miecz i Komercyjne Oprogramowanie Siecz.
Wysłany: 2008-05-22, 21:34
Witam ponownie
Z racji nowo postawionego systemu Windows, jako że stary miał zablokowane sporo portów, postanowiłem znowu wrócić do testowania Cygwina. Dzisiaj instaluję podstawowe pliki, ale idzie to tak wolno, że pewnie dopiero jutro po południ mi się to skończy robić
Wysłany: 2008-06-09, 10:25
Dosyć ciekawie to się zapowiada. Podstawowe środowisko do pracy jest. Dobrym udogodnieniem jest możliwość szybkiego przerzucenia plików do folderu, który tworzy, jakby cały dysk twardy.
Dzisiaj chcę postawić Iksy, potem KDE. Spróbuję dodać możliwość instalacji aplikacji przez apt-get, bo lubię tego menedżera pakietów
Dodatkowo testuję aplikację NX Client, która służy do uruchamiania różnych aplikacji, m.in tych z Linuksa pod Windows.
Wysłany: 2008-06-14, 12:40
W ramach zabawy Cygwinem, jako że wyszła pierwsza beta KOffice dla Windows, postanowiłem zainstalować KDE for Windows. Paczki są spore, więc ściąganie z Internetu troszkę potrwa. Jak tylko popracuję na tym, dam znać, jak się sprawuje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum