Forum otwartych umysłów
Forum dla wszystkich i o wszystkim, a zwłaszcza dla tych co mają otwarty umysł.

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |  Mapa Google |
| Rejestracja |  Zaloguj |  Album |

Poprzedni temat «» Następny temat
Orange: Rozmowy na koszt odbiorcy i doładowania na prośbę
Autor Wiadomość
Paszczak000 

Znak zodiaku:
panna

Zaproszone osoby: 54
Wysłany: 2007-04-17, 21:52   Orange: Rozmowy na koszt odbiorcy i doładowania na prośbę

Cytat:
Orange udostępnił ostatnio dwie nowe usługi, które mogą okazać się przydatne tym klientom tej sieci, którzy nie mają możliwości lub nie chcą płacić za wykonywane przez siebie połączenia.

Od 13 kwietnia można korzystać z serwisu Rozmowa na Koszt Odbiorcy, który jest dostępny dla wszystkich klientów bez konieczności aktywacji. Usługa ta pozwala na przeniesienie opłaty za połączenie na odbiorcę, za jego zgodą.

Rozmowę na koszt odbiorcy może zamówić każdy klient Orange, bez względu na wykorzystywana ofertę. Odbiorca wskazany w zamówieniu jest informowany o numerze zamawiającego i stawce w usłudze oraz pytany o zgodę na przyjęcie rozmowy na swój koszt. Bez takiej zgody połączenie nie dojdzie do skutku.
Czytaj więcej na di.com.pl

Mnie się taka opcja bardzo podoba. Co prawda Simplus miał to od dawna, ale teraz i w mojej sieci :) W końcu skończy się głupie puszczanie sygnałków by ktoś zadzwonił do danej osoby :)

Jacu$ 
Ryjek

Znak zodiaku:
wodnik

Wysłany: 2007-04-18, 06:30   

Z opisu nie dowiedziałem się, czy jest możliwe zadzwonienie do kogoś na jego koszt jeśli nie ma się aktywnych połączeń wychodzących ani możliwości wysyłania SMS/MMS (można tylko odbierać telefony). W SimPlus jest to możliwe ale tylko 3 razy.

Psotnik 
Mała Mi
innocence

Znak zodiaku:
panna

Wysłany: 2007-04-21, 11:19   

ale co dzwonisz do kogoś i ktoś CI mówi że jest rozmowa na jego koszt - czy tak gadasz i gadasz a potem dostajesz rachunek :> ?

~Gaku 
Mała Mi
Bóg ;-)

Znak zodiaku:
lew

Wysłany: 2007-04-22, 15:51   

psotnik wybiera sie *550 (chyba) i pozniej nr do osoby, wtedy centrealka dzwoni i ta osoba albo akceptuje, albo odrzuca

Psotnik 
Mała Mi
innocence

Znak zodiaku:
panna

Wysłany: 2007-04-22, 20:12   

nooo dzieki :)

Paszczak000 

Znak zodiaku:
panna

Zaproszone osoby: 54
Wysłany: 2007-04-23, 13:18   

Wybierasz numer dzwoniąc następująco

Kod:
*550NUMER_ABONENTA

Osoba, do której dzwonisz słyszy automat, który się pyta czy chcesz zapłacić za rozmowę z danym numerem. Wciskając 1 zgadasz się na rozmowę a 0 anulujesz. Zresztą automat wszystko mówi.

Po stronie dzwoniącego automat informuje, że właśnie następuje próba nawiązania kontaktu z danym, Abonentem. Potem słuchać muzyczkę Enya - Sailaway. Jak wszystko jest oke to gadacie, a jak Odbiorca się nie zgodzi to automat Ciebie o tym poinformuje.

Jeżeli osoba, do której dzwonisz nie odbiera telefonu to jeszcze przez następne 30 minut sieć sama będzie dzwoniła 3 razy próbując nawiązać rozmowę.

Odpowiedz do tematu