Pomogła: 3 razy Dołączyła: 26 Cze 2008 Posty: 30 Skąd: Polska
Wysłany: 2008-07-05, 10:20
D4N napisał/a:
Dzisiaj w UK widzialem pewna azjatycka (raczej Chiny/Japonia) pare. Kobieta z wielkim przepakowanym plecakiem turystycznym, a jej chlopak z mala walizeczka na kolkach.
Takie 'obrazki' mają u nas tytuł 'Mężczyzna Roku'...
Cytat:
Jako mężczyźni powinniśmy szanować kobiety, gdyż dzięki nim, ten świat jest niczym róża, piękna, cudowna, lecz czasem jej kolce mogą zaboleć. Bez kobiet ten świat po prostu nie miałby sensu, (...)
Jako mężczyźni powinniśmy szanować kobiety, gdyż dzięki nim, ten świat jest niczym róża, piękna, cudowna, lecz czasem jej kolce mogą zaboleć. Bez kobiet ten świat po prostu nie miałby sensu, (...)
Ładnie to ująłeś. [/quote]
Polemizowałbym Szanować kobiety - jeśli one nas szanują i się nie.... wiadomo co Simply the best
Wysłany: 2008-07-09, 13:17
Paszczak000 napisał/a:
Cytat:
Ładnie to ująłeś.
Polemizowałbym Szanować kobiety - jeśli one nas szanują i się nie.... wiadomo co Simply the best [/quote]
Nie o to chodzi, lecz o poetyczne przedstawienie kobiety i jej charakter(k)u ,na podobieństwo róży z kolcami , jako tych, które z natury posiadają coś, z czym przychodzą już na świat...
Aczkolwiek słyszałam o róży bez kolców, ale to piękność z dalekiego kraju, może więc i takie kobiety bez charakter(k)u ( nie mylić z brakiem charakteru! istnieją, tylko też daleko?...
Nie ukrywam, nie podobają mi się akcje prowadzone przez feministki
Jesteś w stanie wymienić jakieś „akcje feministek”?
Chodzi mi o działania typu wyjście przed jakiś budynek i bezcelowe stanie w miejscu i niszczenie gardła. Coś takiego uważam za całkowitą stratę czasu, gdyż w 99% takie manifestacje nie przynoszą skutku. Cenię sobie powstanie Partii Kobiet, myślę, że jest to bardzo dobry pomysł i czekam na sukcesy tej partii.
Laila napisał/a:
Ładnie to ująłeś.
Dziękuję bardzo
Laila napisał/a:
Aczkolwiek słyszałam o róży bez kolców, ale to piękność z dalekiego kraju
Jest taka róża, nazywa się ketmia lub hibiskus Specjalnie dla Ciebie znalazłem parę zdjęć
a to jest ketmia syryjska, która hodowana jest także w Polsce
Wysłany: 2008-07-15, 17:17
miauk22 napisał/a:
Jest taka róża, nazywa się ketmia lub hibiskus Specjalnie dla Ciebie znalazłem parę zdjęć
Bardzo mi się podobają , dziękuję
Przy tej okazji może dobrze przypomnieć, że wszystko w naturze ma swoją funkcję, czemuś służy, nawet jeśli może się wydawać zbędne, jak właśnie kolce u większości róż..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum