Forum otwartych umysłów
Forum dla wszystkich i o wszystkim, a zwłaszcza dla tych co mają otwarty umysł.

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |  Mapa Google |
| Rejestracja |  Zaloguj |  Album |

Poprzedni temat «» Następny temat
MindEvolution w Łodzi
Autor Wiadomość
skromna85 
Bobek

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2008-01-04, 18:19   MindEvolution w Łodzi

Od dnia narodzin rozwijasz swoje umiejętności, zdobywasz nową wiedzę i poznajesz otaczający Cię świat. Umiejętności, które zdobywasz są niezbędne do poprawnego funkcjonowania w społeczeństwie, które silnie oddziaływuje na Ciebie.

Celem MindEvolution.pl jest ciągły, nieustanny rozwój oraz dążenie do opanowania własnych emocji i pełnej kontroli nad swoim życiem.

Na szkoleniach w ramach MindEvolution.pl będziemy uczyć się:

* Panowania nad własnymi emocjami
* Komunikacji intra- i interpersonalnej
* Budowania zdrowych i mądrych relacji w kontaktach z ludźmi
* Samokontroli umysłu
* Planowania optymalnej przyszłości
* Podnoszenia jakości życia - naszego jak i naszych bliskich

Udział w jednym, 8-godzinnym szkoleniu Klubu MindEvolution.pl to najlepsza inwestycja:

227 zł dla osób spoza Stowarzyszenia,
127 zł dla Partnerów Stowarzyszenia niebędących jego członkami,
87 zł dla członków Stowarzyszenia.

Szkolenie odbędzie się 17.02.2007 i poprowadzi je Król Artur jak zbierze się grupa 15-30 ludzi :-) [ilość miejsc ograniczona]

Paszczak000 

Znak zodiaku:
panna

Zaproszone osoby: 54
Wysłany: 2008-01-04, 18:23   

Dla mnie brzmi to śmiesznie :P Zwłaszcza:
Cytat:

Sądzę, że Król Artur nie da mi tyle pieniędzy bym mógł sobie i kumplom kupić po jednym Veryonie ;-) Więc gdzie to podnoszenie jakości życia? :P

Reszta w sumie okej :) Są jakieś wersje demo tego? Tak za freee? Bo nie wiem czy jest sens płacić za słuchanie jakiegoś psychocośtamkogoś :)

skromna85 
Bobek

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2008-01-04, 18:30   

Z wersji demo korzystasz tylko nawet o tym nie wiesz... ewentualnie możesz przyjść za friko 14.01.2008 na spotkanie BN do herbaciarni "Siódme Niebo" na Jaracza 17 lub na klub WinWin4All w Warszawie [też jest za friko i troszkę o czym innym], może czas wziąć się za siebie :?: :-D
w tym przypadku w ramach klubu masz szkolenie w zasadzie za friko, Artur tu nie bierze wynagrodzenia, cała kasa idzie na logistykę i utrzymanie stowarzyszenia :-)
A co do podnoszenia jakości życia.. słyszałeś że nie tylko kasa się w życiu liczy :?:

Paszczak000 

Znak zodiaku:
panna

Wysłany: 2008-01-04, 18:37   

skromna85 napisał/a:
Z wersji demo korzystasz tylko nawet o tym nie wiesz... ewentualnie możesz przyjść za friko 14.01.2008 na spotkanie BN do herbaciarni "Siódme Niebo" na Jaracza 17 lub na klub WinWin4All w Warszawie [też jest za friko i troszkę o czym innym], może czas wziąć się za siebie :?: :-D

Za daleko...... :P i za drogie bilety do Wawki :P WinWin4All kojarzy mi się z Windowsem :)

skromna85 napisał/a:
A co do podnoszenia jakości życia.. słyszałeś że nie tylko kasa się w życiu liczy :?:

Słyszałem :) Liczą się też emocje i np adrenalina. A nic nie wzbudzi we mnie takiej żądzy życia, adrenaliny jak jazda Veryonem z pełną prędkością :) No może jeszcze Aston Martib DBS :P

Za siebie się wziąłem i do tego nie jest mi potrzebny jakiś Król Artur, czy Piotrek Cesarz ;-)

skromna85 
Bobek

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2008-01-04, 18:52   

Na Jaracze 17 też masz za daleko [w Łodzi] :?:
Tobie może nie jest potrzebny :-D
[lub nie wiesz że jest potrzebny]
Widzę że masz już te auta i wiesz jak się nimi jeździ - gratuluje...
mi poziom adrenaliny potrafią podnieść dużo tańsze przyjemności niż rozbijanie się nowiutkimi autami po naszych ulicach... hmm chociaż jazda maluszkiem też potrafi podnieść poziom adrenaliny... na wiosnę ze stowarzyszeniem skaczemy ze spadochronu :-D
Chociaż tego roczny sylwester też był dość ekstramalny... hehe :-D [przydałoby się jeszcze troszkę więcej z tego pamiętać, ale i tak pamiętam to co było najważniejsze.. za***ista impreza :-D ]... 4 dni imprezy od rana [start o 9 [rano], koniec koło 7 [rano] :- P ]

WinWin wiem że może się tak kojarzyć, jednak to jest tylko wyraz oznaczający Win - zwycięstwo :-D [nie pytaj nad czym i co :-P i tak nie pojawisz się w Wawie więc nie widzę sensu tłumaczenia tego tutaj]

Paszczak000 

Znak zodiaku:
panna

Wysłany: 2008-01-04, 18:55   

skromna85 napisał/a:
[lub nie wiesz że jest potrzebny]

Na szczęście wiem, że nie jest mi potrzebny :D Nie jestem uległym głupim klientem, który łapie się na promocje :)

Są tańsze przyjemności... ale kto powiedział, że musimy się tylko do nich ograniczać? Potrzeby ludzie są wiecznie niezaspokojone :)

skromna85 
Bobek

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2008-01-04, 18:57   

nie mówię o ograniczaniu się... mówię że mi póki co wystarczą [MI :!: ] tańsze i zdrowsze przyjemności :-D
I hmmm.. to nie jest promocja :-P
chyba ktoś tu definicji promocji nie zna :-)

Gutek 
Gówno śmierdzi!

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2008-01-04, 19:36   

Ee, kurs za drogi. Pozatym po jednym takim kursie jakis większych sukcesow nie bedzie, a wręcz powiedziałbym że żadnych. Juz lepiej sobie kupic za ta kasę kilka książek o NLP, czy samorozwoju, ponieważ wtedy do tego zawsze sobie bedzie mozna zajrzeć, przypomniec itp. Ogólnie skuteczność takiego kursu zalezy tylko od własnego nastawienia. Człowiek prowadzący go nie zrobi z uczestników po jednym 8-godzinnym kursie, ludzi szczęśliwych, bez problemów i wogóle zadowolonych z życia. Wszystko polega na własnym nastawieniu, na zmianie tego nastawienia, oraz na praktyce tych rzeczy o których mówia na takich kursach, a to w większości, albo i nawet w wiekszej ilości niz na kursie, można znaleźć w książkach, albo i nawet w ebookach darmowych (nie darmowych jest pełno).

skromna85 
Bobek

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2008-01-04, 21:10   

Też tak myślałam... kilka książek i styka... fakt wszystko zależy od nastawienia - nawet znalezienie noclegu w Krkowie o 3 w nocy - gdzie nie masz żadnych znajomych i tyle co wysiadłeś w posiągu z praktycznie pustym portfelem :P .

Mam troszkę książek, kiedyś jak byłam młodsza starsza podsyłała mi jeszcze swoje książki które dostawała do poczytania od swojej psiapsiółki [wtedy nawet książek nie czytałam, myśląc że to tylko jakieś opowiadanie które istnieje tylko w fantazji autora]... Książki jednak nie budzą takich emocji... i więcej czasu mi zajmowało znalezienie określonego tytułu i pożyczenie książki nie mówiąc już o zabraniu się do jej przeczytania i samo przeczytanie :P .

87pln raz na 2 miesiące [z taką częstotliwością są planowane spotkania] to nie droga inwestycja... 43,5 pln/mies [więcej wydajesz miesięcznie na bzdury, które dają krótszy czas zadowolenia, i czasem na drugi dzień kaca :P ... poza tym szkolenie możesz sobie nagrać na dyktafon i odtwarzać w domu tyle razy ile chcesz - przy okazji będą też przychodzić określone emocje, bo już to przezyłeś na własnej skórze, nie tylko z kasety :-) ]

Teraz będzie dokładniej omawiana sama komunikacja i wszystko co z nią związane... a niektórym informatykom mała lekcja komunikacji miedzy ludzkiej [nie mówie miedzy informatykami :-D ] by się przydała :P

Gutek 
Gówno śmierdzi!

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2008-01-05, 11:50   

Nie każdy na tym forum jest informatykiem :)

Kiedys słuchałem nagrania z kursu NLS. Składał sie on z 13 spotka, które trwały po około 50 minut, przesłuchałem wszystko. Fakt, jest to zupełnie inny temat, ale było tam poruszanych troche aspektów hipnozy, NLP, oraz (niepamietam jak to sie fachowo nayzwało, chyba autosugestia) technik wywoływania odpowiednich nastrojów u siebie (było tez sporo o kotwiczeniu różnych emocji, dodawaniu pewności siebie itd, itp). wszystko oczywiście bardzo ciekawe, lecz nawet porwadzący sami przypominali, że trzeba trenować to czego, bo bez treningu nic nie osiągną, a tylko zmarnuja kase na ten kurs. Słuchając tych wykładów, uznałem, że nie chciałbym na nim być, ponieważ niepodobały mi się te ćwiczenia, które oni tam proponowali, które przeprowadzali, po prostu nie lubie takich rzeczy (swoją drogą dużą część z nich wyczytałem w różnych ksążkach, artukułach).
Dlatego uważam, że taki kurs jest stratą pieniędzy, jak dla mnie, bo zdaje sobie sprawe, że są ludzie, którzy wynoszą z tego wiele, ale sami muszą sie na to odpowiednio nastawić, sami muszą tego bardzo chcieć.

Paszczak000 

Znak zodiaku:
panna

Wysłany: 2008-01-05, 18:53   

Gutek napisał/a:
Nie każdy na tym forum jest informatykiem :)

Na szczęście :D

Olbi 
Mała Mi

Znak zodiaku:
waga

Wysłany: 2008-01-05, 21:26   

Co do tej herbaciarni, to jest ona 5 minut drogi od mojego domu :) Bo ja mieszkam pod numerem 21 :) Co do ceny kursu, to za te pieniądze wolę sobie zakupić coś, co będzie dla mnie użyteczne, a niektóre z tych problemów, to znajomi mi pomogą :)

vash 
bardock

Wysłany: 2008-01-09, 02:10   Re: MindEvolution w Łodzi

skromna85 napisał/a:

* Panowania nad własnymi emocjami
* Komunikacji intra- i interpersonalnej
* Budowania zdrowych i mądrych relacji w kontaktach z ludźmi
* Samokontroli umysłu
* Planowania optymalnej przyszłości

Hmm,

ad1 czy dajecie jakieś bonusy gdy ktoś wyprowadzi z równowagi wykladowcę ?
ad2 Czyli ze uczycie jak mówić do siebie co w szerszych kręgach jest objawem szaleństwa.. . no chyba że chodzi o motywowanie się ale czy to jest potrzebne po takim kursie...
ad4 Poprosił bym o zdefiniowanie pojęcia mądre relacje w kontaktach z ludźmi...
ad3 To ciekawe... w sensie ze piorąc ludziom mózgi uczycie ich je kontrolować...
ad4 wątpie byście byli wstanie pojąć ogrom szkole i trędy panujące na rynku dla każdego zawodu...
ad5... No z tym to ja się zgodzę w 100% podnosicie sobie jakoś życia i wasza rodzina też z tego coś ma...

Ale co do sedna sprawy..

To tak właściwie to, po co to jest... prócz wyciągania od ludzi kasy i ograniczania swojego życia do jakiegoś zrzeszenia poddawania się ich zasadom... No bo w tym kursie chodzi chyba o to że człowiek ma się otworzyć na świat... a wy rzekomo macie mu w tym pomóc a tak defacto to on staje sie poniekąd ubezwłasnowolniony a żeby się totalnie nie nudził fundowane mu są tanie rozrywki jak kilku dniowe imprezy... normalny człowiek tego nie patrzebuje... wiem po sobie bo nie jestem normalny i swego czasu imprezowałem z tygodnia na tydzień tak jak ty wymieniasz godziny to ja mógłbym dni picia i zabawy.. ale co w tym takiego emocjonującego to ja nie wiem.. .Stwierdzenie że impreza była dobra bo jej nie pamiętam pasuje co najmniej do licealisty... Mowisz ze skaczecie na spadochronach... nie wiem jakie to ma znaczenie bo za pieniądze wsadzone w wasze szkolenie każdy sobie moze zrobić kurs skakania...

wątek infomatyków...

to nie nasza wina że większość z takich ludzi przewyższa intelektem pospolitego człowieka a problemy dla niego banalne są dla takiego użyszkodnika górą nie do pokonania... I praca z takimi ludzmi może przysporzyć każdego o nerwice... wiec z założenia sie nie przejmować na samym początku tym że pani Krysi podstawka pod kawę nie dziła tylko ją wymienić... Świat jest skonstruowany tak że płaci się za to czego się nie wie... Jak że nie można wiedzieć wszystkiego.. powstał handel... swego rodzaju bazar wiedzy... polska jest na początku tej ściażki rozwoju bo u nas każdy sobie potrafi radzić sam... ale do czasu.. bo z czasem naprawa pralki to nie będzie taki pikuś jak 10-20 lat temu...

Ja powiem tak jeśli zwykły śmiertelnik bezie wstanie dostrzec róznice pomiedzy developerem a informatykiem... to wtedy jest wart dialogu... a tak to jak grochem o sciane...

A teraz do samej autorki co Ty osiągnęłaś w życiu ?

Co stworzyłaś... Czemu dałaś swego rodzaju życie...

no to starczy tego jakże niespójnego elaboratu.

vash 
bardock

Wysłany: 2008-01-09, 02:17   

Nieno ja to sobie myślałem że paszczak to sobie jaja robi z tym Królem... A tutaj jakiś ziom na serio się tak przedstawia... nic dziwnego że uczy samo kontroli... bo pewnie co go ktoś spotyka dostaje epilepsji ze śmiechu tuż po tym jak się człowiek przedstawi...

A tak szczerze to bardziej jest mnie stawnie otworzyć na świat dobrze skręcony blant. Niż jakiś tam czcze gadanie człowieka co przeczytał wiele książek a jak wiadomo w książkach to albo bzdury albo kłamstwa ale każdy w którejś zanjdzie coś dla siebie...

Gutek 
Gówno śmierdzi!

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2008-01-09, 23:46   

Z tego co tam wyczytałem to ten człowiek sie nazywa Artur Król, więc może sie przedstawiać jako Król Artur (chociaż to śmiesznie brzmi).
Widze, że założycielka tematu dała sobie spokój z przekonywaniem nas na ten kurs, chyba się poddała, może zrozumiała że potrzeba jej sporych argumentów aby ans przekonać (jeżeli to jest wogóle możliwe :) ).

off top: vash nieźle się uśmiałem z tego co napisałeś o informatykach :D

Odpowiedz do tematu