Wysłany: 2008-05-31, 01:53 Drużyna BOINC (FatumTech BOINC Team)
Witam. Chciałbym zaprosić wszystkich chętnych do wspólnego przeliczania różnych projektów naukowych za pomocą domowych komputerów. Pomysł jest już stary (dawne Seti), ale ja bawię się w to dopiero od grudnia. Bardzo streszczając: instaluje się na komputerze programik i wybiera projekt, który chce się wspierać. Reszta dzieje się już sama. Jest naprawdę wiele ciekawych i wartych zainteresowania tematów. Można badać kosmos, sztuczną inteligencję, pomagać w renderowaniu grafiki, przewidywać zmiany klimatyczne, zapobiegać epidemii malarii, łamać szyfry, pomagać w badaniach nad lekami... i wiele więcej. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing) wykorzystuje wolną moc komputera do obliczeń w ramach wielkiej sieci rozproszonej. Oczywiście samemu można decydować o stopniu obciążenia komputera. Można też przeliczać pakiety łącząc się w drużyny - w tym miejscu chcę zaprosić do FatumTech BOINC Team. Razem raźniej!
W ramach strony teamu wygospodarowałem miejsce dla tematyki certyfikatów elektronicznych CAcert i Thawte, lecz sam nie jestem jeszcze kontrolerem. W związku z tym zapraszam serdecznie wszystkich zainteresowanych do współpracy. Z chęcią nawiążę kontakt z kontrolerami. Więcej pod adresem FatumTech BOINC Team.
Edit: Chwilowo na wspomnianej stronie nie działa poprawnie zakładka "kontakt", więc e-maile trzeba wysyłać "ręcznie" na podany adres.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum