Forum otwartych umysłów
Forum dla wszystkich i o wszystkim, a zwłaszcza dla tych co mają otwarty umysł.

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |  Mapa Google |
| Rejestracja |  Zaloguj |  Album |

Poprzedni temat «» Następny temat
Drużyna BOINC (FatumTech BOINC Team)
Autor Wiadomość
Graf Zero 
Bobek

Wysłany: 2008-05-31, 01:53   Drużyna BOINC (FatumTech BOINC Team)

Witam. Chciałbym zaprosić wszystkich chętnych do wspólnego przeliczania różnych projektów naukowych za pomocą domowych komputerów. Pomysł jest już stary (dawne Seti), ale ja bawię się w to dopiero od grudnia. Bardzo streszczając: instaluje się na komputerze programik i wybiera projekt, który chce się wspierać. Reszta dzieje się już sama. Jest naprawdę wiele ciekawych i wartych zainteresowania tematów. Można badać kosmos, sztuczną inteligencję, pomagać w renderowaniu grafiki, przewidywać zmiany klimatyczne, zapobiegać epidemii malarii, łamać szyfry, pomagać w badaniach nad lekami... i wiele więcej. Z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing) wykorzystuje wolną moc komputera do obliczeń w ramach wielkiej sieci rozproszonej. Oczywiście samemu można decydować o stopniu obciążenia komputera. Można też przeliczać pakiety łącząc się w drużyny - w tym miejscu chcę zaprosić do FatumTech BOINC Team. Razem raźniej!

W ramach strony teamu wygospodarowałem miejsce dla tematyki certyfikatów elektronicznych CAcert i Thawte, lecz sam nie jestem jeszcze kontrolerem. W związku z tym zapraszam serdecznie wszystkich zainteresowanych do współpracy. Z chęcią nawiążę kontakt z kontrolerami. Więcej pod adresem FatumTech BOINC Team.

Edit: Chwilowo na wspomnianej stronie nie działa poprawnie zakładka "kontakt", więc e-maile trzeba wysyłać "ręcznie" na podany adres.

Odpowiedz do tematu