Witam
Jak w temacie, jakie środowisko/bibliotekę polecicie do pisania GUI dla aplikacji C++?
Czyste WinApi odpada - nie zamierzam pisać programów miesiącami.
Ostatnio korzystałem z Borland C++ Builder 6, całkiem fajne rozwiązanie ale zajmuje sporo plik wynikowy (nawet po spakowaniu IPX ~200kB), poza tym może coś bardziej na czasie i przyszłościowego?
A z czego wy korzystanie, jak wygląda w waszym środowisku praca przy Tworzeniu GUI?
Jestem ciekawy jak to robią "inni"
Zastanawiam się też nad Qt, w Linuksie bardzo przyjemnie się pisze, ale nie wiem czy to ma sens dla aplikacji stricte windowsowych.
Pomimo ze sam uzywam Buildera (glownie Delphi), to jednak Borland C++ to jakis zart. Byc moze dlatego, ze glownie zajmuje sie wyciskaniem danych z systemu o komputerze Z kolei VS skutecznie mnie odstraszylo (choc bardziej rozbudowany, to jednak gorszy help niz ten borlandowski). Aczkolwiek ja juz tak mam ze wole lazic poboczem i uczyc sie takich pi***ol jak delphi czy php
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum