Wysłany: 2008-10-09, 20:58 Przyjazne linki w zależności od języka
Mam taki dylemat. Chciałbym zrobić przyjazne linki które będą się zmieniały w zależności od języka strony. Zasada działania jest prosta. W .htaccess dajemy wszystkie linki i zamienniki dla każdego języka, czyli jeśli będą trzy języki to dla każdego linku będą trzy odpowiedniki. Sprawdzałem i działa. Natomiast zamiast dawać na stałe linki to dodać zmienne językowe które będą się zmieniały w zależności od języka. Teraz moje pytanie. Czy takie coś da rade zrobić, żeby nie zajechać serwera i czy strona będzie przez to jakoś wolniej działać
_________________ Wiara potrafi czynić cuda. Trzeba tylko mocno wierzyć.
w htaccess powinno sie umieszczac jak najmniej rzeczy glownie z uwagi na to ze apache strasznie zamula a dwa ze im wiecej tam jest tym prosciej o 500tke. najlepiej zostawic wszystko skryptom (o ile plik nie istnieje fizycznie)
A dało by radę na podstawie jakiejś stałej lub zmiennej
Przecież zmienne to sobie sam tworzysz Ty chyba nie masz pojęcia na temat tego co chcesz zrobić. Poczytaj o mod_rewrite zanim zadasz kolejne głupie pytanie. Troszkę wysil się.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum