Ksiązke czytałem jak byłem troche młodszy i nie dałem rady, zatrzymałem się w połowie 2 tomu, więc nie powiem, co było lepsze, ale film jak dla mnie był bardzo dobry, no może poza kilkoma wyjątkami, ale ogólnie to dobry film.
Wiek: 16 Dołączył: 31 Sie 2005 Posty: 178 Skąd: Mysłowice
Wysłany: 2005-09-03, 19:41
Najlepsze były 2i 3 częsć filmu za to książki były wszystkie nie doporównania po prostu miodzio. A kto czytał hobbita?? To też było super szkoda że nie zekranizowali:(
_________________ Pomogłem zaznacz to i dodaj mi punkt
Zdecydowanie wolę książkę. Niestety w filmie nie pokazali całej przygowdy, pominęli wiele wątków. Jak by nie było książka jest super, ale film też góruje. Ogólnie LOTR rulez
Książkę czytałem 20 lat temu i byłem nią bezgranicznie zachwycony.
Film obejrzałem bez większego entuzjazmu.
Podobnie było z książką i filmem "Konopielka". Polecam przeczytać wszystkim pełnoletnim.
A co w tej Konopielce jest że polecasz tylko dorosłym
No to dam małą próbkę...
Edward Redliński wrote:
Cytat:
Cichnie. Za to Szymon Kuśtyk tłómaczo, że może Raba zapatrzyła się na paświsku w któregoś konia, toż krowy na wygonie paso sie razem z koniami. Zapatrzyła sie i z tego to pomieszanie! A to i krowa zapatrzyć sie może, dziwi sie Handzia. A czemu nie, toż krowy mądre, prawie jak ludzi, na to Szymon: Czy w wigilje nie gadajo ludzkim głosem?
Zapatrzyła sie, kiwajo męszczyzny głowami, zapatrzyła sie! Widze, lżej sie ludziom zrobiło, że sprawa zwyczajna, nic strasznego nima. I zaczynajo wspominać, kto jak zapatrzył sie, w co: zapatrzyła sie Prymakowa Jadźka w dzikie świnie jak rano ryła w sadku, zapomniała potem splunąć i dzieciak dziki rośnie, ucieka do boru nocować. Litwinicha w wode zapatrzyła sie i chłopiec utopił sie w piątym roku. Najmłodsza Kozaczanka łysa rosnie, bo matka, jak jo nosiła, tak zachwyciła sie miesiącem, że jo łozo bić musieli, żeby przyszła do rozumu. A najgorzej zapatrzyć sie w pierwszej półowie! Pół biedy, jak sie baba spostrzeże i oduroczy: za siebie splunie abo na paznogieć popatrzy. Ale jak zapomni? Przelezie pod żerdko, dzieciak bedzie ślepawy, uleje z wiadra wody do studni, urodzi sie chłopiec z takim dzyndzliskiem, że dziewczyny bojo sie iść za mąż za takiego, dasz niechcący babie kułakiem po plecach, jąkatego urodzi.
Co wy na to, pytajo sie sołtys Domina, który rajkiem bywszy, znajo sie na weselach, chrzcinach, połogach. Może krowa zapatrzyć sie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum