Wczoraj widziałam świetny ( węgierski) filmik "Kontroll" i zastanawiam się czemu polacy nie potrafią robić takich filmów....takich w których nie liczą sie gołe babki i ilość wulgaryzmów, ale fabuła..... a tak na marinesie ma ktoś muzyke z tego filmu?????
...dziwnym trafem też wczoraj widziałem ten film, gdyby nie miła obsługa kina to nie wiem, czy bym trafił na seans
Początek filmu..... zaskakujący....i zarazem śmieszny. Ten węgierski język jest nawet fajny. Po pewnym czasie przestałem się śmiać i zacząłem oglądać . Film wprowadza we wspaniały nastrój. Pokazuje życie zupełnie odziolowanej społeczności, żyjącej w podziemiach, niezliczonych kilometrach tuneli - życie "kanarów". Jest to opowieść zupełnie baśniowa, której bohaterami są kontrolerzy oraz pracownicy metra. Akcja filmu nie pozwala się nam nudzić. Jest dużo śmiechu... pojawia się wątek miłosny (jak chyba w każdym filmie) oraz chwile zamyślenia nad losem bohaterów. W Kontrolerach zobaczycie najbardziej komiczne sytuacje, jakie mogą spotkać pasażerów w kontakcie z dobrze wszystkim znanymi „kanarami”. Pełne komizum, groteski gonitwy po podziemnych torach zostaną długo zapamiętane. Kontrolerzy to także film o ucieczce przed samym sobą, o zapomnieniu o przeszłości i rozpoczęciu nowego życia... i tak właśnie się kończy film.
A co do polskich filmów.... Jak to śpiewa Kabaret OT.TO:
Bo Linda zawsze musi grać twardziela
Pazura na cwaniaczka pasuje jak cholera
I wtedy w kinach na pewno będzie full
a Kasia Figura pokazuje biust - jak Titanic biust
Czemu się tak dzieje? Może my Polacy to lubimy i się do tego przyzwyczailiśmy. Wulgaryzmy w polskim kinie jednak muszą się podobac publiczności skoro są od dawna. Kto nie zna filmu "Psy"? Nie wiem sam. Mamy kilku dobrych aktów, jeszcze mnie j reżyserów, więc co się dziwić że nowych pomysłów brak.
Kiedyś to były fajne seriale. Alternatywy 4 miodzio Szkoda, że teraz takich nie robią ... przygody Franka Dolasa... a może Brunet wieczorową porą... mmmm
A co do soundtracka to stwierdzam, że jest ciężko złapać na necie. W sieci torrent... nie ma... a raczej ja i mój kumpel tego nie dorwaliśmy.... Direct Connect? Jest.... ale znowuż brak slotów... Trzeba poczekać aż się troszkę to rozniesie a i ja będę miał, a wtedy to prosta sprawa.... 1 płytka i masz muzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum