Zatęskniłem za dobrymi starymi polskimi utworami. Aż milo się słucha jak coś śpiewają po naszemu Obecnie słucham:
Kod:
Jak kapitalizm to kapitalizm - Pod Budą
Między ciszą a ciszą - Grzegorz Turnau
Klasówka z fragmentu wolności - Krzysztof Daukszewicz
Rozmowa przez ocean - Maryla Rodowicz
Ballada wagonowa - Maryla Rodowicz
Majka - Stare Dobre Małżeństwo
i pewnie mógłbym tak długo wymieniać Urzekły mnie słowa tych utworów. Warto posłuchać. I przy okazji zapytam. Jakie jeszcze utwory zespołu Pod Budą warto posłuchać?
Ja też lubię stare, polskie przeboje i z tego powodu ustawiam radio na częstotliwość 90.1 MHz.
W Łodzi na tej częstotliwości nadaje WAWA (tylko polska muzyka). Polecam.
Polska muzyka? Owszem, ale czy koniecznie po polsku?
I na pewno nie stara.
/me już nie z tego pokolenia.
Z konkretów?
Ania,
Husky,
Fisz (+ Emade, Envee, jako Tworzywo Sztuczne, jako Bassisters Orchestra),
Homosapiens,
Futro,
Grabaz i Strachy na Lachy,
Urszula Dudziak,
Hey,
Iowa Super Soccer,
Kobiety,
Maria Peszek,
Pati Yang,
Dr. No,
kompilacje Andrzeja Smolika.,
Santic,
Ewa Nawrot,
Old Time Radio,
Marsija...
A ja bym nie dzielil na polska i nie polska muzyke... Tyko na dobra i zla
A zla to taka napisana na kolanie, wylacznie dla kasy,typ kalki setki razy powielanej
Sieczka jak to zwa tu i tam
Jak slysze niektore przeboje i widze te same chwyty i myki co w setkach innych to przegryzam kabel od radia jak krolik
Komercji i chalturze mowimy NIE
W roznych skladach gralem , roznista muzyke od jazzu i dixi, przez sredniowiecze i nowoczesna wspolczesna typu zwariowany Lutoslawski
Ale zawsze bylo tak samo
Komercji i chalturze NIE
Czego i Wam zycze
A teraz taka ciekawostka:
Ostatnio naprawiałem komuś odtwarzacz MP3 przywieziony z Chin. Nie widział pamięci. Po naprawie znalazłem w nim między innymi taki oto polski przebój w bardzo obcym języku Takie tango
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum