Wysłany: 2006-08-12, 22:07 Brak dźwięku, Mandriva 2006, Audigy 4
Naprawde nie mam pojęcia już co mam zrobić. Zainstalowałem Mandrive 2006 i nie ma w ogóle dźwięku. Moja karta dźwiękowa to Sound Blaster Audigy 4. W sytemie wykrywa mi tą karte jako: SB0400 Audigy2 Value Neutral naprawde nie wiem już co mam robić. Czytałem tematy na forum i próbowałem chyba wszystkich sposobów opisanych i ciągle nic Sad ma ktoś może jakiś pomysł ?
Jeśli wszystko wygląda, że jest o.k a tylko dźwięku nie słychać to może jest wyciszony do zera? Wydaj w konsoli polecenie "alsamixer" i zobacz jak są poustawiane suwaczki.
Wejdź w HardDrake i sprawdź czy masz odpowiednie sterowniki. Ew. kliknij opcję "konfiguruj". Jeżeli to problem ze sterownikami to poszukaj na google albo zdobądź je z wersji Mandriva Discovery.
_________________ "... Out of the silent planet We are...."
"Of all the things I`ve lost I miss my mind the most"
Kubuntu jest spoko ale raczej zainstaluj i używaj przeglądarki Mozilla Firefox. Konqueror wykłada się na wielu stronach, choć to może być nie jego wina tylko twórców stron (m.in. mBank). Szkoda, bo jest szybszy od FF i ma kilka fajnych zalet (on-line sprawdza mi pisownię tego postu, doskonale radzi sobie z pdf'ami, robi za filemanager etc.).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum