Witam, zarejestrowałem się na forum ponieważ mam problem. Nie wiem co robić!
Otóż, chodzę do liceum, klasa pierwsza, profil matematyczny. Nie jestem idiotą, ale geniuszem też nie jestem. Powiedzmy jestem pośrodku ( gimnazjalny 81 pkt. ). No więc jestem w tej klasie matematycznej ( klasa extra ), ale nie radzę sobie. Nie chodzi o to, że nie umiem. Po prostu się nie uczę. Nigdy tego nie robiłem i nie robię. I nie wiem co robić! Przepisać się? Ale gdzie? Opisując siebie powiem, że lubię czytać książki, myśleć ( naprawdę dużo i na poważne tematy ), jestem spokojny, często cichy. Moją pasją są gry wideo. Wiem, że niektórzy uważają to za dziecinadę, ale tak nie jest. To jest to co chciałbym robić w życiu. Aby się spełnić w tym marzeniu muszę sam się uczyć w domu ( programowania, modelowania 3D w szkole się nie nauczę ). A żeby to robić potrzebuje czasu, a w liceum jest dużo pracy. Moim drugim marzeniem jest aktorstwo. Nie wiem dlaczego, samo zainteresowanie aktorstwem pojawiło się niedawno. To też mógłbym robić. Sam bardzo lubię tworzyć. codziennie wymyślam różne historyjki itp. To przydatne w tworzeniu gier. A wymyślając historie sam wcielam się w te postacie, które wymyślam ( dziwne, wiem, ale taki już jestem ). Zbieram się ( z materiałem ) nawet do napisania książki, nie po to, żeby wydać. Po to, żeby napisać. I proszę uwierzyć jestem w tym dobry. I tu moje pytanie co mam począć? Co zrobić? Przepisać się gdzieś? Proszę o odpowiedź.
bez bieglosci w matematyce niestety mozesz zapomniec o programowaniu gier. poza tym matematyka uczy podstaw logiki bez ktorej po prostu nie da sie zrobic choc najprostszej "inteligencji". z tego co piszesz to jestes humanista, tak wiec wybor matematycznego profilu byl chyba zbyt pochopny. najlepiej by bylo jakbys pogadal z jakims pedagogiem co zrobic. wiem ze kiedys tak bylo ze ci starali si pomoc, aczkolwiek teraz to trudno przewidziec.
napewno nie szukaj pomocy na forach bo otrzymane rady nie beda zbyt ... zyczliwe w kazdej szkole musi byc jakis pedagog odpowiedzialne za takie sprawy.
Na każdego przyjdzie pora mnie to trafiło na studiach dopiero .. Ale wcześniej też orłem nie byłem wychodziłem z założenia biorę tyle ile potrzebuje..
I z tym humanistą to bym też nie przesadzał swego czasu ja też grałem w teatrze... polecam każdemu bo wiele się można nauczyć...
A to że w szkole nie nauczą to żadna nowość powiem więcej na studiach też nie bardzo...
Dlatego trzeba samemu to robić...
Nie to bym Cie do złego nawiał... ale przepisy mówią że min do zdania np historii jest 2... i obecność rzędu 51%... więc szkoła wcale nie musi być aż tak absorbująca...
Jeśli już wiesz co będziesz robił bądź masz cel.. to wybierz co Ci będzie poitrzebne i na tym się skup w szkole a w domu to poszerzaj... powiedz swojemu nauczycielowi od infy że masz takie zainteresowania to może coś ci przygotuje...
A przedewszystkim zacznij sie uczyć matmy to sobie ułatwisz o wiele, życie.
Wcale nie taka trudna jest
_________________ --==Nie ma to jak życie==--
:>
Peace
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum