Forum otwartych umysłów
Forum dla wszystkich i o wszystkim, a zwłaszcza dla tych co mają otwarty umysł.

| FAQ |  Szukaj |  Użytkownicy |  Grupy |  Mapa Google |
| Rejestracja |  Zaloguj |  Album |

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak poderwać dziewczynę? Tu znajdziesz odpowiedź :)
Autor Wiadomość
Paszczak000 

Znak zodiaku:
panna

Zaproszone osoby: 54
Wysłany: 2005-03-17, 08:58   Jak poderwać dziewczynę? Tu znajdziesz odpowiedź :)

W każdym przypadku próby podrywu wymagają odpowiedniego podejścia oraz - co ważniejsze - przygotowania i praktyki. Z tego właśnie powodu zdecydowanie na miejscu jest umiejętność myślenia oraz przewidywania ruchów podrywanej osoby w czasie. Przyjrzyjmy się zatem kilku aspektom podrywania kobiet, aby przekonać się, że jesteśmy w stanie poderwać najtrudniejszą zdobycz; taką, przy której próbie zarwania wymiękają najwięksi macho. :) :D

Największym problemem jest nieprzygotowanie psychiczne potencjalnego myśliwego do złapania swojej ofiary. Wydaje nam się, że ot, wystarczy chwilka, jedno spojrzenie, palnąć jakieś nieistotne zdanie a potem już z górki - samo się potoczy. Niestety nie - trzeba mieć świadomość tego, co się chce zrobić i być pewnym siebie w najdrobniejszych szczegółach. Czy uda nam się poderwać dziewczynę, gdy plącze nam się język i nie potrafimy wydusić z siebie dwóch prostych słów?

Uczciwość Przede wszystkim musisz być zwyczajnie, po chłopsku uczciwy. Jeżeli obiecałeś, że zadzwonisz, to nie ściemniaj tylko dzwoń. Uczciwość jest kluczem, którego należy używać wyjątkowo umiejętnie. Szczególną ostrożność zachowaj przy wyrażaniu opinii na temat ciała i stanu ducha wybranki. Jako uczciwy gentleman, w wątpliwej kwestii kłam jak z nut. Nie bój się, niebo nie spadnie Ci na głowę (Bóg jest mężczyzną i wszystko Ci wybaczy ;) ). Prawdomówność Mów prawdę, a jeżeli musisz skłamać, zrób to inteligentnie. Pamiętaj, że każde kłamstwo na którym wybranka Cię przyłapie jest jak zakręt, który później trudno wyprostować. Upiecze Ci się raz, może dwa. Później wybranka dojdzie do wniosku, że tak nadszarpniętego zaufania nie można w żaden sposób posklejać. Naturalnie wszystko zależy od kalibru tych krętactw, ale lepiej nie ryzykować.

Cierpliwość Przezorny zawsze ubezpieczony - głosi popularne przed laty hasło. I wbrew pozorom, nie chodzi o prezerwatywy, tylko o cierpliwość. W tym względzie kobiety lubią wystawiać mężczyzn na ciężką próbę. Jak ja tego niecierpię :/ Kto kiedykolwiek zadał sobie dość trudu, aby przebrnąć przez labirynt niewieściej logiki, ten wie, że istnieje tylko jedna alternatywa: anielska cierpliwość. Kobiety cenią sobie cierpliwych mężczyzn, zarówno w postaci cierpliwych słuchaczy, cierpliwych adoratorów jak i cierpliwych towarzyszy podczas zakupów. Ta ostatnia rola jak do tej pory jest najtrudniejsza do zagrania. Nie jeden już zakładał sobie za punkt honoru bezbłędne odegranie roli doradcy podczas zakupów. Z wielkim zapałem stawał w szranki z takim zadaniem, a już po kwadransie biegania od sklepu do sklepu przemknęło mu przez myśl:" I jak tu żyć z kobieta, a nie zwariować?". Dobrze, że po płyty cd chodzę sam :)

Oryginalność Musisz być do tańca i różańca, zachowując oryginalność. Fakt, że jesteś ponętnym kochankiem - to twój wielki plus, ale dopiero połowa sukcesu. Istnieje jeszcze inny, nie mniej istotny aspekt oralnego zdobywania białogłów: przemawianie do ich podniebienia. Zaskocz zatem ukochaną, śniadaniem do łóżka. Ignoranci twierdzą, że pomysł jest wyświechtany, ale uwierz, to działa i to jak! Fakt potraktowania lubej jak królowej, rozgrzewa mocniej niż świeżo zaparzona kawa, którą jej podasz. Tylko błagam Cię o jedno. Nie mów, że umiesz gotować, a robienie tostów jest zakazane! Najlepiej proponuję zrobić coś prostego..... zupka chińska? Mniej sprzątania. I nie zapomnij dolac wody :P

Wiele kobiet lubi, gdy czesze je mężczyzna. Tak więc spróbuj i ty wcielić się w rolę fryzjera. Kto wie, może taka rola przypadnie ci do gustu? Wyobraź sobie długie, bujne włosy, w które zatapiasz szczotkę, wolno i delikatnie rozczesujesz - trwa to jakąś chwilę, a później zatop w te sploty dłonie - niech twoje palce będą teraz szczotką. Zauważ, że kobiety często dotykają, poprawiają, czy też bawią się kosmykiem swoich włosów. Czasem robią to zupełnie nieświadomie - powód - to całkiem przyjemne uczucie.

Poczucie humoru. Życie jest humorystyczną opowieścią dla inteligentnych. Powagę zachowują tylko Ci, którzy jej nie rozumieją. Również kobiety, nawet te najpoważniejsze, "odlatują" po podaniu im odpowiedniej dawki humoru. Jednak pamiętaj - QUANTUM FACIT VENENUM - dozować ostrożnie, jak w aptece. Jako pogodny mężczyzna sprawisz wrażenie człowieka stojącego po słonecznej stronie życia. Twój optymizm będzie miał u kobiet większe wzięcie niż przeładowane konto ponuraka.

Wierność Kobiety domagają się wierności i basta! Tak już są zaprogramowane. Ale nie łudź się, jeszcze żaden mężczyzna nie podbił niewieściego serca samą wiernością, a wierność w pojedynkę jest nudna. Aby wierność została w pełni doceniona, koniecznie należy ją przyprawić czymś pikantnym. Szczególnie wyrafinowany efekt osiąga się w duecie z zazdrością. A więc postaraj się zasłużyć w oczach wybranki na opinię opiekuna, partnera, na którym można polegać.

Pewność siebie Upór, który tak intryguje kobiety, opiera się na przekonaniu, że prędzej czy później mężczyzna zdobędzie swoją wymarzoną. "I tak będziesz moją" - powiedz tonem nie dopuszczającym jakichkolwiek dyskusji, ale bez cienia lekceważenia, jednocześnie głęboko zaglądając w oczy. Pożądany efekt to gdy "zatka" ją z wrażenia. Jest to jak iskra zapalająca lont. Później, to już reakcja łańcuchowa. Kobietę prawdopodobnie ogarnie radosny niepokój i twoja zwycięska poza nie da jej spokoju. "Skąd on ma taką pewność, że mnie zdobędzie?" W kobiecej głowie zaczyna bujać wyobraźnia, która kreuje cię na faceta z przymiotami, o jakich ci się nawet nie śniło.

Kuj żelazo! Czułość Czułości nigdy za dużo, serwuj wiec ją bez obawy o przedawkowanie. Czułość jest wśród panów tak rzadką cechą, a wśród pań tak pożądaną, że różnica między popytem a podażą otwiera nieograniczone możliwości. Tak więc weź wybrankę za rękę, gdy idziecie razem przez miasto, nie wstydź się ją pocałować - bo a nóż ktoś to zobaczy, czy powiedzieć jej, że ja kochasz - bo ktoś usłyszy. Gdy ona zauważy, że jesteś względem niej czuły, to kolejny plus dla ciebie. Delikatność Jesteś w błędzie myśląc, że delikatność nadszarpnie twój image twardziela. Kobiety chcą być przytulane, głaskane, pieszczone. Wykorzystaj to, bo są to takie chwile w których nigdy żadna kobieta nie poskarży się na dominację mężczyzny - wręcz jej pożąda. To ona chce być tą małą istotką, którą mężczyzna otoczy troskliwym ramieniem.

Więc panowie do dzieła i zdobądźcie wybranki swego serca! :mg: :mg:

Błąd pierwszy. Koncentrujesz się na sobie zamiast na niej.

Często skupiamy się na tym jaka mogłaby być reakcja kobiety na nasze działanie, zamiast zastanowić się nad tym, co my de facto mamy do zrobienia. Oczywiście, że musimy umieć przyjmować kobiecy punkt widzenia na pewne kwestie, niemniej jednak przesada w tym względzie prowadzi do paraliżu psychicznego objawiającego się właśnie niemożnością wyduszenia z siebie pojedynczego słowa. Bo za dużo myślimy nad tym, jak zareaguje kobieta na nasze 'proszę', przepraszam', 'chodźmy', 'co' itd., do granic absurdu. Twoje działanie zależy w końcu od Ciebie a nie reakcji kobiety.

Błąd drugi. Masz ogromne oczekiwania.
Podobnie, możesz rozgrywać w myślach przeróżne scenariusze waszego pierwszego kontaktu typu face to face albo jak wolą informatycy p2p :) ale staraj się za wszelką cenę stawiać w pozycji przegranej - unikaj jak ognia myśli typu 'a co będzie, jeśli nie...'. Jeśli takie myśli pochłaniają Cię, gdy nawiązujesz kontakt wzrokowy z obiektem pożądania, możesz być pewny, że ów obiekt już myśli o innym facecie. Pamiętaj - tylko podrywasz a nie oświadczasz się!

Błąd trzeci. Nie jesteś pewny.
Kiedy podrywasz kobietę, nie myśl o sobie jako o ostatnim nieszczęściu, ponieważ jesteś samotny. Ona w końcu też nie ma nikogo (miejmy nadzieję ;) ). Więc zamiast martwić się byciem osobą samotną, ciesz się, że możesz wziąć udział w najciekawszej grze pod słońcem, jaką jest zdobywanie względów kobiety. Gdy zaczniesz patrzeć na każdy podryw z jaśniejszej perspektywy, twoja pewność działania i tym samym pewność siebie wzrośnie.

Błąd czwarty. Boisz się odrzucenia.
Nie obawiaj się tego. To normalne i każdy facet tego doświadcza. Gdyby tak się nie zdarzało, wtedy cały urok podrywania trafiłby do kosza, a samo proponowanie kobiecie randki nie niosłoby ze sobą tego dreszczyku emocji, jakie obecnie przeżywamy. Nikt nie ma 100-procentowej skuteczności w podrywie. Sekret poradzenia sobie z krytyką i odrzuceniem leży w nie braniu negatywnych uwag osobiście. Ot, zdarzają się i zdarzać się będą. Jesteś jak towar w sklepie, który jedni biorą jak świeże bułeczki, a inni patrzą z obrzydzeniem. Proste prawo wolnego rynku.

Błąd piąty. Nie doceniasz ważności pierwszego wrażenia.
Może dlatego, że nie zdajesz sobie sprawy z ważności pierwszego wrażenia, jakie robisz na kobiecie. Twój wygląd (od stóp do głowy) pozwala kobiecie ocenić i podjąć decyzję czy jest Tobą zainteresowana czy nie. A gdy wyglądasz dobrze, to czujesz się dobrze. Ubieraj się w stylu, który podniesie twoją pewność siebie. Ale jeśli zdarzy Ci się znaleźć w sytuacji, gdy nie jesteś pewny za swój wygląd, a możesz poderwać kobietę, na której ci zależy, to nie wahaj się - spróbuj!

Błąd szósty. Nie jesteś sobą.
Udajesz jakąś fikcyjną postać z ekranu telewizora, bądź starasz się naśladować swojego kolegę, który ma już 8 dziewczynę. Chcesz tego co on? Pamiętaj, że jeśli chcesz poderwać kobietę, to podryważ ją Ty a nie wykreowana Twoja postać. Nie obawiaj się tego, że inni są lepsi od Ciebie. W Tobie też drzemie wielka siła. Okaż ją. Pokaż siebie jaki jesteś naprawdę. Bądź szczery i zdecydowany, lecz nie nachalny :P

~Qrczak 
Muminek
!! HOKAGE !!

Znak zodiaku:
lew

Wysłany: 2005-03-17, 10:13   

dobrze że ja nie mam takich problemów ^_^

Mycha 
Mała Mi
:d

Znak zodiaku:
waga

Wysłany: 2005-03-17, 14:52   

fajniutki tekścik :D Bardzo dużo cennych i trafnych uwag :spoko:

Merry 
Buka

Znak zodiaku:
bliznieta

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2005-03-17, 14:59   

Oryginalność Musisz być do tańca i różańca :lol:

powiem szczerze, ze prawda w tym jest... :wink:

Gutek 
Gówno śmierdzi!

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2005-03-17, 16:44   

Ja tam nawet tego nie czytam, bo uważam ze, jakbym miał "poderwać" jakąś dziewczyne, to bym się zachowywał tak jakby mi to w danej chwili do głowy przyszło, a nie jak przeczytałem gdzieśtam. Jeżeli by z tego nic nie wyszło, to trudno, znaczy że coś źle zrobiłem i sam powinienem szukać właściwej drogi, bo nie ma to jak samemu rozwiązać problem.

Patrycja 

Znak zodiaku:
wodnik

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2005-03-17, 17:58   

Gutek napisał/a:
Ja tam nawet tego nie czytam, bo uważam ze, jakbym miał "poderwać" jakąś dziewczyne, to bym się zachowywał tak jakby mi to w danej chwili do głowy przyszło, a nie jak przeczytałem gdzieśtam. Jeżeli by z tego nic nie wyszło, to trudno, znaczy że coś źle zrobiłem i sam powinienem szukać właściwej drogi, bo nie ma to jak samemu rozwiązać problem.

za to co napisałeś już cie lubie :]

szczęśliwa z A.

Gutek 
Gówno śmierdzi!

Znak zodiaku:
strzelec

Wysłany: 2005-03-17, 18:44   

Patrycja napisał/a:

za to co napisałeś już cie lubie :]

Dziękuje :*

Bo wiesz, zdarza mi się czasami pomyśleć. :)

Intense 
Ryjek

Znak zodiaku:
ryby

Wysłany: 2005-03-17, 19:30   

żeby wszystko było takie łatwe jak łatwo się to czyta... :)

m@teo 
Bobek

Znak zodiaku:
baran

Wysłany: 2005-03-18, 16:39   

To się może sprzydać! :D

djlinux 
Mała Mi
Junior Tux

Znak zodiaku:
ryby

Wysłany: 2005-03-19, 08:29   

Jutro może sie przydać ;)
Fajna prymuska ma do mnie przyjść, jeszcze jej nie widziałem ale dużo rzeczy dobrych o niej słyszałem.
Chyba mnie wkońcu ktoś polubi :oops:
A ja nie chodze do szkoły już tydzień(choroba) i pójde dopiero po świętack a tu do domciu laska przyjdzie ;)

p01ss0n 
Buka
Tańczący z winami

Znak zodiaku:
koziorozec

Wysłany: 2005-03-19, 16:08   

Ludzie nie macie się czym zajmować ?? To przechodzi ludzkie pojęcie. Nie można powiedzieć komuś jak się ma zachować żeby poderwać dziewczynę. To nie jest przepis na ciasto ze śliwkami tylko żywy, myślący, czujący i co najważniejsze wyjątkowy człowiek. Kobieta to nie zabawka tylko istota (trzeba to sobie uświadomić) wyższa i potrzebująca troski, a nie tanich sztuczek z amerykańskich filmów. :/

"Of all the things I`ve lost I miss my mind the most"

Ozzy Osbourne

~Qrczak 
Muminek
!! HOKAGE !!

Znak zodiaku:
lew

Wysłany: 2005-03-19, 16:13   

ejno spokojnie :) nie bulwersuj się tak ^_^ masz oczywiście racje, ale na pewno przestrzegając tego co napisał Paszcza pewnie będzie łatwiej poderwać ^_^

Dopisek p01ss0n`a (żeby postami nie śmiecić)

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGGH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

djlinux 
Mała Mi
Junior Tux

Znak zodiaku:
ryby

Wysłany: 2005-03-19, 23:00   

p01ss0n napisał/a:
Ludzie nie macie się czym zajmować ?? To przechodzi ludzkie pojęcie. Nie można powiedzieć komuś jak się ma zachować żeby poderwać dziewczynę. To nie jest przepis na ciasto ze śliwkami tylko żywy, myślący, czujący i co najważniejsze wyjątkowy człowiek. Kobieta to nie zabawka tylko istota (trzeba to sobie uświadomić) wyższa i potrzebująca troski, a nie tanich sztuczek z amerykańskich filmów. :/

Masz racje,ale warto przesztrzegać zasad (wieksze szanse na poczatek).
Powodzonka wszystkim życze :!:

Jacu$ 
Ryjek

Znak zodiaku:
wodnik

Wysłany: 2005-06-23, 22:50   

Wojtku, jak sprawa jeszcze aktualna to podsyłam Ci książkę.
Michał Dziurdzik - SKUTECZNE METODY PODRYWANIA. Lexman Software.
Za jakiś czas usunę ją z serwera więc jak ktoś chce przeczytać to proszę nie zwlekać. Książka jest w formacie PDF.

LIPAcsm 
Bobek
T_T

Znak zodiaku:
bliznieta

Wysłany: 2005-06-23, 23:00   

a ja tam olewam te poradniki - wolę tzw. spontan
nie lubię być sztuczny i zachowywać sie jak nie "JA" . Robię co robię ,działam jak działam. Jak nie wyjdzie-wyciągam wnioski i to poprawiam.Prosta metoda prób i błędów :)

Odpowiedz do tematu