Wysłany: 2007-03-12, 22:43 Konflikt pokoleń w sztuce XIX i XX wieku
Pisze prace na mature ustną z polskiego. Temat jest taki jak widać w tytule. O ile w literaturze znalazłam fure różnych przykładów o tyle nie moge znaleźć niczego innego co zaliczałoby sie do innej dziedziny szeroko pojętej sztuki, np.obrazów, rzeźb, pomników, piosenek, utworów etc. Jeśli komuś kojarzyłoby coś takiego z konliktem pokoleń to byłabym wdzięczna za pomoc.
_________________ Wszystkie napisane posty nie są oświadczeniem ani oficjalnie wypowiedzianymi słowami,
jest to jedynie splot liter w wirtualnej rzeczywistosci i należy to traktować z odpowiednim dystansem
siostra słycha tej całej piżamy to sie jej zapytam:P a co do hipisów... wątpie w swoje mozliwosci-jakos nie krece ich pod sztuke;) za mały móżdzek mam na to;)
_________________ Wszystkie napisane posty nie są oświadczeniem ani oficjalnie wypowiedzianymi słowami,
jest to jedynie splot liter w wirtualnej rzeczywistosci i należy to traktować z odpowiednim dystansem
A na przykład pojawienie się muzyki elektronicznej ? Według mnie to doprowadza do konfliktów ( przynajmniej w moim domu ). Pojawienie się ruchów takich ja Freeform Techno. Można też wprowadzić motyw tró metalowcy nie lubią "techno" (co w tym momencie oznacza dowolny gatunek muzyki elektronicznej).Tutaj możesz sobie poczytać o muzyce elektronicznej : http://www.di.fm/edmguide/edmguide.html
Ja tam się na tym za bardzo nie wyznaję, ale ćwierć wieku temu była popularna taka jedna piosenka zespołu Turbo pod tytułem Dorosłe dzieci i tak sobie pomyślałem, że może to jest właśnie coś na ten temat...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum