Wiekszośc MMORPG na tym polega a WoW jest już eskalacją takowego klikania.
Te wszystkie gry sa tak zbudowane:
idź zabij wróc do miasta po złoto...
Nudne. W poszukiwaniu darnowych gierek polecam vortal mmorpg.com
A poza tym jest jeszcze silkroad
Ja do tej pory grałem we Flyffa, Silkroadonline, Mu, KnightOnline, Linage2, UltimaOnline, WoW i pewnie coć jeszcze ale nie pamiętam.
Owszem większość, a właściwie wszystkie mmorpg sa na silniku
BIJ>LEVELUJ>ZDOBYWAJ ITEMY> DODAWAL SKILL... ale to nie jest celem. Celem jest poznanie ludzi, pogadanie z różnymi osobami o odmiennych punktach widzenia na jakiś temat.
Silk, KO czy WoW, szczególnie ten ostatni stanowią naprawdę niezła zbieranine różnego rodzaju ludzi. Mimo, że mmorpg są mało urozmaicone całość skupia się na ludziach, oczywiście trzeba najpierw dobrze wybrać grono.
Dobra a teraz coś bardziej o grach.
1. Flyff - mmorpg, które jest zrobione tak, że wygląda podobnie do mangi czy anime (przynajmniej takie było założenie). Sam system gry jest dosyć ciekawy i wcale nie taki prosty
Gra jest bardzo rozbudowana i dosyć fajna, ale dopiero od 60poziomu tak naprawdę zaczyna się zabawa.
2.MU - tu nie trzeba komentarza.
3.KnightOnline - grałem dopóki mnie nie shakowali (jak -nie wiem). Gra dosyć wymagająca sprzętowo i wymagająca dużo cierpliwości. Bardzo rozbudowana, możliwości wielkie, lecz sam wybór klasy i postaci jest dosyć ubogi. Generalnie fajna gra, ale dla bardziej wytrwałych graczy.
4.Linage2 - grałem jeszcze na C2 wiec nie wiem co się teraz dzieje, ale pamiętam, że gra ma świetny klimat i chociaż jest nudnawa to z dobrą ekipą łatwo, szybko i przyjemnie odkrywa się tajemnice gry.
5.UO - grałem na jakimś polskich shradzie (nie wiem jak się pisze) i może by mi się spodobała, ale mało ludzi było. Dosyć ciekawa gra, lecz moim zdanie również dla cierpliwych.
6.WoW - wszystko super tylko płatna!. Klimat, interfejs, możliwości, mechanika, system - wszystko super. Co prawda teraz dominują ludzie lev 40+ i na niższych dosyć mało się spotyka ludzi, ale i tak warto zagrać. Są 10dniowe triale do przetestowania.
7.Silkroad - pykam w to obecnie i mógłbym się rozpisać, ale powiem krótko - każdy fanatyk mmorpg powinien chociaż przez 1dzień w to zagrać. Klimat świetny, mechanika bomba, możliwości bardzo dużo. Wady to : dużo botów - co tydzień lub miesiąc sa listy zbanowanych; lagi - od godziny mniej więcej 12 do 22... od 22 do 12 luz totalny.
To tyle... jakieś pytania? pisać na PW albo tutaj w zależności od istoty pytania
_________________ "Na początku był chaos... i tak już pozostało"
gram w MU na globalu.....i mam pytanie - pewnie głupie ale nie smiać sie bo pierwszy raz gram w mmorgi:
1. czy postać da sie przeniesc z Globala na prywatny serwer czy musze od nowa tworzyc postac
2. zna ktos DARMOWY STABILNY prywatny serwer w którym moja postac bedzie mogłą miec skrzydełka (czytaj wyzszy poziom niz 60) i w którym doświadczenie bedzie przyrastało w normalnym tempie ?
Wysłany: 2007-12-25, 12:52
@kione
Jest wiele ciekawych darmowych serwerów.Wystarczy wpisać w google i masz.Często znajdziesz na forach dobre serwery.Niestety na razie nie znam takowych.
Postaci, niestety nie da się przenieść,musisz tworzyć od nowa.Ale na prywatnych doświadczenie z reguł leci szybciej, bo takie jest założenie
_________________ Chwytaj Miecz i Komercyjne Oprogramowanie Siecz.
Grałem w:
L2 - idz zabij, zbieraj kase i przedmioty
Diablo2 - idz zabij zbieraj przedmioty
Ultima - fakt, to samo, ale niekoniecznie. Czemu ludzie w to graja, jest spory świat, bardzo mało graczy, regulamin wymagajacy jak jasna cholera? Bo jest klimat. Jedyna gra z którą sie spotkałem, gdzie jest klimat. Fakt, zeby miec dobra postać do biegania po świecie i mordowania innych, trza poświęcić z 1k godzin, żeby miec świetną postać, to jeszcze z 500 godzin. Ale... Są tam ludzie, którzy świetnie sie bawią, poświęcając na szkolenie postaci, bardzo niewiele godzin, właściwie to szkolą ją tylko jak nie mają co robić. Proszą GM (nie zawsze), zbierają sie jakąś grupą i się dobrze bawia. Nie chodzi o to że ida ubic jakiegos mobka, tylko klimacą, odgrywaja swoje postacie, to jest najlepsza zabawa. Nie znam żadnej innej gry, gdzie by mozna było sie tak bawić.
Ja właśnie szykuję się to wypróbowania tytułu Rappelz a osobiście gram jeszcze w taką syntezę drivera i RPG - Drift City. Jeśli ktoś chciałby spróbować to zapraszam na ijji.com
Wysłany: 2008-04-09, 13:36
Witam
Ktoś chętny na jakiegoś wspólnego MMORPG'a i założenia gildii TheCamels Dajcie propozycje, byle tylko się znalazło grono chętnych do grania w to
Tibia odpada, KalOnline ( za długo i za nudno ), MuOnline (coś mi nie chce się z serwerem połączyć ).
Tutaj daję dwie ciekawe, które bym wypróbował :
http://lastchaos.aeriagames.com/ http://rappelz.gpotato.com/
_________________ Chwytaj Miecz i Komercyjne Oprogramowanie Siecz.
Kamil, trzeba istnieć w różnych miejscach, kilka osób z takiej gierki możę by odwiedziło portal i forum i może nawet przeszło na jasną stronę mocy Nie można tak od razu pomysłu odrzucać
Drastik, gówien się nie tykamy to raz. A dwa to nie przedszkole, żeby portal informacyjny mieszać z grą. Ja się zajmuję profesjonalnymi rozwiązaniami i gdyby jakaś firma miała klan w grze to uznałbym ją za dzieciaków a nie firmę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum