Wysłany: 2005-03-28, 23:42 Wardriving dla Łodziaków
Wpadłem na szalony pomysł dla posiadaczy laptopów z wirelesem....
Może by tak się zebrać grupowo i po podzieleniu na grupy zająć się znajdywaniem sieci wi-fi w centrum naszego miasta. Podzielilibyśmy się na grupy(np. 2-3 osobowe, z czego nie wszystkie muszą mieć laptopy), każda grupa dostała by przydział i zrobilibyśmy mapę.
Dobry pomysł trochę stare to, ale:) ja jakoś ostatnio zacząłem intensywnie przeglądać forum ja np. mieszkam w świętokrzyskim w Jędrzejowie 44 km od Kielc i mógłbym mapę zrobić Kielc, Krakowa i okolic
Jeszcze nie wiem, co będę robić w wakacje, a może być różnie, nie chciałbym, zeby wypadło tak jak rok temu, że w ogóle nie będę mieć na nic czasu . Z drugiej strony nie mam laptopa a tym bardziej wireless'u , ale jak swietna zabawa to moge sie zapisac
To ja mogę zbierać zainteresownych z powiatu Zamojskiego
Co do sprzętu do wardrivingu to się troche wypowiem
Antenka biquad dobrze wykonany jak np. ten http://www.wardriving.pl/new.php?nr=36 daje czesto lepsze rezulataty jak nie jedna yagga z allegro.
Natomiast karte można wyjąć z uszkodzonego wap'a PLANET 1965 ,którego można kupić za 15-40 zł + przesyłka , karta opiera się o chipset acx100 więc nie ma problemu z odpaleniem na Linuksie i kismet działa.Natomiast pod Windowsem chodzi na sterownikach z WL-8305 z NetStumblerem .
Witam ponownie Wiec są wakacje i ja mam swojego laptopa szuka chętnych okolic Kielc jak nie ma to sam zrobię mapkę nie chce mi się tylko trochę rzeczy przygotowywać jeśli ktoś zna się na tym proszę o kontakt
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-06-18, 06:25
Spokojnie, h4rtq3a, na razie jest sesja. Jeszcze do końca czerwca.
Z braku laptopa mogę służyć usługami logistycznymi. Na przykład przygotować mapę i podział na sektory. (Bo pewnie Las Łagiewnicki nie wymaga takiego próbkowania, jak reszta miasta. Chyba, że jest coś, czego nie wiemy o niedźwiedziach. ) Postaram się mieć czas mimo remontu. Ale będzie cholerny problem ze źródłami energii. Jak zwykle zresztą. Każda grupa powinna mieć samochód i zasilacz z zapalniczkową wtyczką, aye? Źle mówię? Mogę się nie znać na najnowszych osiągnięciach w dziedzinie baterii.
Spokojnie, h4rtq3a, na razie jest sesja. Jeszcze do końca czerwca.
Z braku laptopa mogę służyć usługami logistycznymi. Na przykład przygotować mapę i podział na sektory. (Bo pewnie Las Łagiewnicki nie wymaga takiego próbkowania, jak reszta miasta. Chyba, że jest coś, czego nie wiemy o niedźwiedziach. ) Postaram się mieć czas mimo remontu. Ale będzie cholerny problem ze źródłami energii. Jak zwykle zresztą. Każda grupa powinna mieć samochód i zasilacz z zapalniczkową wtyczką, aye? Źle mówię? Mogę się nie znać na najnowszych osiągnięciach w dziedzinie baterii.
spox Słuchaj ja mam do laptopa 4 baterie xd każda wytrzymuję z 3-4 h z czego w aucie jest wejście na załadowanie enegrij:D masz gg ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum