Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 392 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-23, 02:01
Ja dzisiaj defragmentowałem sobie JkDefrag. Program ma bardzo ciekawe trzy fazy. W pierwszej analizuje, w drugiej Defragmentuje a w trzeciej naprawia. Zajmuje niewiele miejsca i ma kilka trybów : graficzny, konsolowy oraz wygaszacz ekranu. Powiem, iż jego szybkość jest dobra i lepsza od tego wbudowanego.
_________________ Chwytaj Miecz i Komercyjne Oprogramowanie Siecz.
Wysłany: 2008-03-23, 02:13
Powiem tak, z moim 10 GB dyskiem, na którym jest dość spora ilość danych i który nie był defragmentowany od kilku miesięcy, zajęło mu 24 minut Z drugim, 55 GB, zaczynał od 1:24 i jeszcze robi. Ale ten to już ma napchane informacji i sporo danych było tu kasowanych i wgrywanych, jest chyba w ostatniej fazie, z tego co widzę
2:24 - skończona defragmentacja Nie tak źle
Wysłany: 2008-03-23, 12:49
Cytat:
Ale widze, że exe'ka musze kopiować na każdą partycję, którą chce defragmenować
Właśnie nie, on ci sam robi po kolei partycje i to w nim dobre jest I do tego na GNU/GPL jest, więc wiadomo, że dobry produkt
Właśnie sprawdziłem na tym systemowym i tak:
C - nie należy defragmentować
D - niestety pisze, że tak, w raporcie też napisał, że sporo plików zostało podefragmentowanych, których nie mógł zrobić
Moje stwierdzenie jest jedno. Zrobić wpierw tym JkDefrag, a potem ruszyć tego systemowego, dzięki temu będzie szybko i solidnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum