Wysłany: 2007-07-27, 17:07 Totalna kicha po samoczynnym wyłączeniu się kompa
Witam.
Wczoraj ok 23 sam wyłączył mi się komputer. Po włączeniu go ponownie zauważyłem że program CHKDSK łączy pliki na jednym z dysków. Czas trwania tej akcji to coś ok 1 h. Po uruchomieniu się systemu zauważyłem że pomieszał mi pliki w następujący sposób:
- jak odpalam film jakiś z tego dysku to słyszę np. piosenkę AC/DC, Metallica i muza z Energy 2000 taki mały mix
- pliki z muzą Queen to jakieś techno itd
Pic polega na tym że tylko pozmieniał mi pliki muzyczne i pliki avi z jednego dysku reszta systemu chodzi bardzo dobrze i nie jest to wina wirusa bo skanowałem już kompa od A do Z
Z tego co mi sie zdaje to chyba nie odzyskam już swojej muzyczki ( Ale mam nadzieje że ktoś może miał taki przypadek albo słyszał coś o takim czymś i podpowie czy mam racje
używasz windowsa to teraz masz
spróbuj może odzyskać dane za pomocą jakiegoś programiku do odzyskiwania danych typu EasyRecovery albo Get Data Back. Nie wiem czy coś da, ale zawsze warto spróbować (polecam EasyRecorvery - co prawda jest płatny ale może nawet wersją trialową się coś zrobi)
NTFS..... domyśliłem się. Po co stosować ten szmelc. FAT32 jest lepszy i jak coś się zepsuje to łatwiej dane odzyskać bo jest prostszy. No cóż. Tak to jest jak się korzysta z cudeńek wymyślonych przez M$.
Zrób formata i tyle. Albo odpal jeszcze raz scandiska. Może bardziej namiesza i coś w ten sposób poprawi
Jestem ciekaw kto jest producentem Twojego dysku twardego.
Stawiam na Samsunga... badz WD.
_________________ And, the people shall deliver the wicked, unto your divine judgment, where their sins shall be weighed, and balanced, with all that is just, and true!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum