Zaproszone osoby: 6
Wysłany: 2006-05-15, 22:31 iMac
Co sądzicie o komputerach iMac i systemach Mac OS firmy Apple?
Z tego co słyszałem OSy mają kupę fajnych opcji i współpracują ze wszystkimi przenośnymi akcesoriami Apple'a A iMaki to naprawdę potężne (i ładne) maszyny - teraz, z dwurdzoniowymi prockami Intela mogą nieźle śmigać
Minusem tych komputerów i systemów jest to, że w Polsce mało kto ich używa. Miał ktoś z was z nimi styczność?
[ Komentarz dodany przez: Paszczak000: 2006-05-16, 06:55 ]
Dział już zrobiłem
Czy jest ich mnało w Polsce to nie wiem. Niedaleko mnie jest w szkole cała pracownia na Macach troszkę dalej jedna uczelnia ma salę z Macami, więc jest tego pełno. A będąc na konferencjach i rozdająć Ubuntu, system ten szybciej schodzi na Maca niż na architekturę 64bity.
Pracowałem na jednej uczelni ma Macu. Podobał mi się jego wygląd, pulpit i wykonanie sprzętu. Wszystko idealnie pasuje do siebie, ale system? Oj nie. Dla mnie zbyt głupi. Zdecydowanie wolę już od MacOSa jakiegoś starego Windowsa.
Wysłany: 2006-05-16, 09:10
Paszczak000, skoro Linuksach a nie Linuxach, to Makach a nie Macach
A w wakacje będę miał możliwość "wypróbowania" tego systemu, to się wypowiem. Nie może to być takie totalne g*wno, skoro odniosło niezły sukces w USA... a nowe laptopy Apple są naprawdę fajne
regua: odnioslu sukces wsrod grafikow i muzykow ludzi dla krych ma dzialc, ma ladnie wygldac i sie ladnie komponowac
ogolnie system nei jest zly ale zawsze jest to ten drugi (czy nawet trzeci) troche trza sie przestwic ale ogolni wszytsko intuicyjnie
minusy: brak prawego przycisku myszki
Wysłany: 2006-05-20, 16:11
OK, posprawdzałem informacje o MacOSie i muszę powiedzieć że jest to naprawdę niezły system - a teraz wchodzi taki fajny dodatek, że można mieć MacOS i Windows XP na jednej partycji... jestem pod wrażeniem...
Niestety tylko niektóre firmy produkujące przeróżne IDE, kompilatory i edytory wypuszczają swoje wersje produktów pod Maka - na szczęście jest wśród nich Macromedia (Adobe) - bez jej produktów nie mogę żyć Ale za to to, co oferuje MacOS X jest genialne... szkoda że pan William Gates nie bierze przykładu z konkurencji...
Jak to nie ma?! Oczywiście, że jest
Jestem użytkownikiem MacBooka już kwartał i nie mam powodów do narzekania. Równoległy system w okienku? Bez problemu - Parallels Desktop i jedziemy. Aktualnie mam równolegle założonego Windowsa MX'a (wiem, trochę profanacja - winda na Macu, ale trudno, muszę) i Minta. Jak narazie nie odnotowuję żadnych problemów z ów komputerem. Jest o wiele jasniejszy i intuicyjniejszy niż Windows (czasami linux, ale naprawdę rzadko i niewiele).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum