Wiek: 23 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1 Skąd: /var/www/wroclaw.php
Wysłany: 2007-05-25, 08:50 [Pomysł] Wiele maszyn na jednym koncie
Witam szanowne grono
Jeszcze za czasów uptime-project.net zauważyłem problem z monitorowaniem wielu systemów. Ja, chcąc nadzorować 5 maszyn muszę posiadać 5 kont... i to jeszcze nie mogę ich zarejestrować od razu, bo można założyć z jednego IP konto raz na 5 godzin, więc mi rejestracja zajmie ponad dobę... a co jak dojdzie jeszcze jakiś komputer, czy serwer, lub nie daj Boże będę chciał dodać do tego wirtualki (obecnie ~10)? Kolejne konta i godziny oczekiwania?
Moja propozycja: - pobierać od użytkowników dodatkowy parametr przy instalowaniu klientów - ID komputera (unikalne w ramach 1 usera)...
Mam 4 komputery, które chętnie będę monitorował przy pomocy projektu. O ile czas potrzebny na rejestrację (wspomniane 5 godzin odstępu) jestem w stanie znieść w milczeniu, o tyle brak możliwości rejestracji na jednego meila jest przytłaczający.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum