Wysłany: 2008-03-18, 10:56 SIP nie aktualizuje, kod .6
Witajcie,
używam sysinfo-static (libcurla niby mam, również odpowiednio podlinkowanego, jednak zwykły sysinfo uparcie odmawiał współpracy...). Od początku używania aplikacji nie została dokonana ani jedna aktualizacja. Przejrzałem dział 'Pomoc', gdzie natknąłem się na kody zwracane przez program, ponoć w formie X.Y, u mnie jednak wygląda to jak w temacie. Sprawdziłem, czy .6 nie jest równoznaczne ze starą wersją, ale sysinfo -u podał, że mam najnowszą wersję. Program wykonuje się bez błędu (zwraca 0).
Ponadto, o ile dobrze rozumiem wyjście, sysinfo mylnie odczytuje "ilośc procesorów". Przykładowe wyjście:
Kod:
Current date and time are: Tue Mar 18 10:44:30 2008
Additional data was send:
CPU: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
Number of CPU: 2
Kernel: 2.6.18-6-amd64
Result: .6
Sytuacja wygląda tak samo, niezależnie od tego, czy czyta confa z pliku, czy z argumentów. Co więcej, zmiana key'a na inny (nieprawidłowy) zwraca dokładnie taki sam rezultat
Z tego co widzę to aplikacja nie połączyła Ci się z serwerem.
Bash:
[paszczak000@muszelka sysinfo]$ ./sysinfo
Current date and time are: Tue Mar 18 13:01:30 2008
Additional data was send:
CPU: AMD Athlon(tm) XP 2600+
Number of CPU: 1
Kernel: 2.6.17-5mdv
Result: 2.0
[paszczak000@muszelka sysinfo]$ ./sysinfo -v
Sysinfo - System Information Project Client
Version: 2.3, built 16 Jun 2007
Curl version: 7.16.2, i686-pc-linux-gnu
Copyright (c) 2007 paszczak000.
[paszczak000@muszelka sysinfo]$
Pierwsza cyfra tyczy się naszego skryptu (X.Y), a jak widać u Ciebie jej nie ma. Sprawdź firewalla, połączenia z serwerem naszym etc. Zwrócony błąd to:
Kod:
CURLE_COULDNT_RESOLVE_HOST (6)
Couldn't resolve host. The given remote host was not resolved.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum