Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 406 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-04-15, 15:56 Programowanie w ADA
Witam
Jako, że w tym semestrze czeka mnie ponowne pisanie ADA, której nie udało mi się zaliczyć w poprzednim roku niestety, chciałbym się spytać, czy oprócz podręczników z tej strony :
http://dominisz.umcs.lubl...ozproszone.html
Zna ktoś jeszcze inne warte polecenia, do nauki Mówię od razu, że ADA mi bardzo ciężko wchodzi, gorzej niż C i Pascal Ale jakoś ostatnio postanowiłem sie za nią zabrać i poznać ten język od podstaw.
_________________ Chwytaj Miecz i Komercyjne Oprogramowanie Siecz.
Wysłany: 2008-04-15, 17:33
Faktem jest, iż jest językiem bardzo czytelnym. Z założenia taką ją stworzyli. Jednakże wiesz, jak uczą w naszym systemie Lepiej się w domu nauczysz, niż siedząc na uczelni
Dzięki wielkie za pomoce naukowe. Wczoraj testowałem
Bash:
gnatmake
i całkiem nieźle się spisuje, jednakże wystąpiło parę błędów na początku podczas próby kompilacji(program był dobrze napisane, ale kompilator coś szwankował), ale potem było już dobrze.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
O co chodzi z tym zapisem wykładniczym??
Kod:
0.845E+2 8.45E1 845.0E-1
Tzn. jak go interpretować w normalnej czysto matematycznej postaci.
Wysłany: 2008-04-22, 21:10
Przecież napisałem, że pod Linuksem też mi źle to robi. Sprawdzałem na serwerze z Gentoo Tam jest zainstalowany GNAT z gcc najnowszym, więc nie powinno być błędów. Tylko czemu to się dzieje akurat przy ada
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum