Wysłany: 2008-02-20, 08:16 Problem z Outpost Firewall
Witam.
Używam freewareowej wersji Outposta 77.115.194.127. Po formacie dysku i instalacji firewalla, w dzienniku zdarzeń zaczął mi się pojawiać następujący błąd systemowy:
Usługa Outpost Firewall Service niespodziewanie zakończyła pracę. Wystąpiło to razy: 1.
Ogólnie firewall działa bez zarzutu, denerwuje mnie jednakże ten błąd zapisywany w dzienniku zdarzń. Wygląda to tak jakbym sam zabijał proces z Task Managera. Ale dzieje się to automatycznie przy zwykłym zamykaniu systemu. Co więcej, podczas zamykania, windows nie wyświetla komunikatu z zapytaniem Czy zakończyć proces Outpost?
Mam Win XP SP1. Instalacja SP2 nie pomagała. Badałem kompa zarówno prywatnym AVG, jak i komercyjną Pandą Online i nie mam żadnego syfu.
z tym linuchem to może i prawda, ale nie jestem jedynym użykownikiem tego kompa, więc nie moge sobie pozwolić na drastyczne zmiany:)
dzieki za chęć pomocy, odpowiedź w stylu "olej to" też znalazłem.. już się przyzwyczaiłem że pod windą ni stąd ni z owąd wyskakują nagle jakieś nowe błędy.. no chyba że rzeczywiście to jakiś robal czy inna bakteria..
a w razie wiekszych problemów zawsze zostaje zmiana firewalla:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum