Podsumowując, zostaje mi 5 zł zapasu, ale że ty utargowałeś się ze 1108 zł, więc powiedzmy, że mam 13 zł. Można wtedy wybrać opcjonalne płyty główne lub poszukać innych. Co do procka, to dołożenie tych kilku złotych i możesz mieć 2.0 GHz .
Nie wybrałem Athlona, bo dwurdzeniowe są o wiele słabsze, do tego płyty główne z nForce się strasznie grzeją. Ogólnie chipsety AMD mają wadę grzania się do wysokich temperatur(w spoczynku potrafią mieć 55 stopni)i trzeba niezłe chłodzenie dokupić. Karta graficzna o wiele lepsza pod względem wydajności. Dysk twardy - gdzieś ty go kupował?? Nie dość, że drogo, to jeszcze tylko 200 GB. Chociaż wtedy mogły być inne cenny, też trzeba to wziąć pod uwagę. Ale nie wiem nawet, po co komu 200 GB. Fakt, 80 GB nie starcza, ale 160 GB to już powinno.
_________________ Chwytaj Miecz i Komercyjne Oprogramowanie Siecz.
Ale ten procek co wybrales zakładam że jest gorszy od najgorszego C2D co implikuje że jest gorszy od AMD w tym wypadku... dalej.... ten Abit to pomyłka nie dość nie obsługuje 800 to nie ma HDMI jest Micro jej potencjał na 100% nie przewyższa GA-MA69G-S3H... Co do chipsetów AMD ze sie grzeja ogólnie mnie to nie ziebi nie chlodzi ale akurat to jest najnowasza gama ponoc zostaly ulepszone... zobaczymy.. co MSI to brak HD-audio HDMI tez dno...
Ogolnie to reszta taka sama dysk byl 250gb nie 200 zle przeczytales... ramy moze lepsze
Nie wiem co w tej maszynie jest lepsze... (nie dotyczy karty graf bo jak zaznaczylem wczensije jakby mial skadac teraz to bym wybral te co akurat ty tez wybrales)
Ta konfiguracja jest gorsza... Bo i procek słabszy a o płytach nie wspominając..
nie wiem co próbujesz udowodnić.
faktem by było złożyć taką twoją maszynę i jakis test odpalic na obu... co by dalo jednoznaczy wynik...
Ale szczerze powiem ze rozczarowałeś mnie bardzo... bo wierzyłem że ci sie uda.. a czas tylko straciłem na weryfikowanie tego co napisałeś...
Więc na przyszłość radziłbym dokladnie sprawdzić a nie zarzucać że ktoś szmelc kupił ja zrobię lepsze... tylko dlatego że jest procek AMD...
Co do na co komu 250GB... żeby było ale bardzije racjonalnie to
250GB = 160,00
160GB = 130,00
Tutaj sie oplaca po ptostu doinwestowac.. i miec spokój..
_________________ --==Nie ma to jak życie==--
:>
Peace
Pomógł: 4 razy Wiek: 22 Dołączył: 31 Maj 2007 Posty: 392 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-03-31, 11:11
Ech, vash, a może by tak warto zobaczyć porównanie mojego procka do Twojego??
http://www23.tomshardware...2=883&chart=441
W kilku testach mój P2DC jest lepszy od Twojego, jednak w testach, gdzie Twój jest wyżej, różnica jest naprawdę minimalna. A jakbym kupił C2D, to różnica byłaby podobna i też, jeden byłby lepszy w tym, a drugi w tym. Także procesor dobiera się pod względem tego, co będziesz na nim robił
Ale po co mi HDMI, HD-audio, no chyba, że lubisz oglądać sobie filmy przez TV i w wysokiej jakości. Mi to nie potrzebne po prostu. Oszczędzam jak najbardziej na takich rzeczach.
Faktem jest, iż mATX, to płyty dla tych, którzy nie potrzebują się bawić w jakiś super rzeczy typu podkręcanie. Dodatkowe bajery tylko podnoszą cenę płyty i robią dodatkowe koszty. Jak będę chciał podkręcać, to poszukam takiej płyty, mi chodziło o stabilność.
Teraz obsługa RAM typu 800 MHz. Jak dla mnie kupno RAM o wysokiej częstotliwości taktowania, to strata pieniędzy, a dostanie tanich ram z tym taktowaniem i opóźnienia cl5 - ja dziękuję Wolę 667 i cl3 po takiej samej cenie. I tak nie odczuję tego, aż tak bardzo w pracy na Linuksie.
Zatem vash, jeżeli składasz kompa, to się ustosunkuj, do jakich celów, ci on będzie służył. Czy chcesz robić jakieś filmy, projekty graficzne, czy jeszcze coś innego. Chciałeś zwykły dobry sprzęt i ja taki złożyłem. Dla mnie lepiej jest dołożyć te kilka groszy do grafiki na 128 bitach, niż się męczyć z 64 bit. A taka grafa starczy mi wtedy na 4 lata zupełnie. Dodam też, że AMD ma manię zmieniania często podstawek, jak sam zapewne wiesz dobrze. A Intel - od bynajmniej 5 lat jest cały czas podstawka LGA775.
Także w tej kwestii możemy się jeszcze długo kłócić Zatem może zaproponuję rozejm i uznanie remisu w tym wypadku na niekorzyść obu z nas I proponuję złożenie sprzętu, pasującego pod konkretną konfigurację. Co ty na to
_________________ Chwytaj Miecz i Komercyjne Oprogramowanie Siecz.
Także w tej kwestii możemy się jeszcze długo kłócić Zatem może zaproponuję rozejm i uznanie remisu w tym wypadku na niekorzyść obu z nas I proponuję złożenie sprzętu, pasującego pod konkretną konfigurację. Co ty na to
A nie znalazłem wczoraj tego twojego procka tam na tej stronie.. ale to pewnie ze zmęczenia. To jak powiedzialem jak jeden lepszy w czyms a drugi w innym to są sobie ogolnie równe..
Co do karty graficznej to się z tobą zgodzę ale limit to limit wtedy nie mogłem go przekroczyć a teraz już ceny na tyle zmalały że tez bym ją wybrał i dalej był sie zmieścił. Jesli chodzi o ceny plyt to niestety pod platforme intela za kazda rzecz sie drogo placi a pod amd wszystko to mozna miec za ok 200zl i na tym wg mnie polega problem ze jesli chcemy miec wydajnosc naszego procka w 100% na plycie nie mozna przyoszczedzic...
Co do złożenia sprzętu to ja już go złożyłem do konkretne wymagania... cichy stabilny z możliwościa podlaczenia pod duzy telewizor oraz HD-aduio.. takie male multimedialne studio..
Ogólnie to pomijając multimedia i możliwość rozbudowy to kofiguracje sa sobie równe..
weic ogolnie remis.
_________________ --==Nie ma to jak życie==--
:>
Peace
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum