Hmmm...może coś na temat Linuxa w zastosowaniach biurowych lub do nauki?
Ewentualnie mógłby być jakiś wykład na temat programowania w Linuxie w językach takich jak C/C++ i Delphi, jak wygląda wsparcie dla tych języków i jakie środowiska są dostępne i jak ich używać.
Dość ciekawy temat, ale nie wiem czy zainteresuje szersze grono.
ja tak jak mówiłem na konfie(apache i te serwerowe sprawy) oraz właśnie Jabber. bardzo ciekawiłby mnie wykład jak wykorzystac rozne biblioteki jabberowskie w roznych jezykach(opiszcie c++, java, visual basic, delphi)
Co do Jabbera to jeszcze mogę się zgodzić, ale jeśli chodzi o biblioteki i C++ to odpada. Mało osób to zainteresuje to jedno, a dwa wystarczy poczytać na google i w kilka sekund będziesz wiedział co i jak
Tematy muszę być ogólne tak by trafiały do większości.
witam
chciałem dołączyć się do dyskusji i zaproponować do omówienia
serwer LDAP
oraz chciałem poprzeć temat konfiguracji sieci i współdzielenia plików między MS a Linuks
pozdrawiam
ps. byłem uczestnikiem zimowisk z linuksem i chciałem podzielić się swoimi uwagami na temat prezentacji tematów związanych z linuksem
Koledzy prowadzący jak dla mnie to na tego typu spotkaniach nie wystarczy tylko zaprezentować jakie możliwości ma linuks ale należało by się skupić na dogłębnym omówieniu tematu od instalacji konfiguracji do działania konkretnego programu.
Na pewno odpowiednie przedstawienie tematu przysporzyło by się do popularyzacji linuksa.
Koledzy prowadzący jak dla mnie to na tego typu spotkaniach nie wystarczy tylko zaprezentować jakie możliwości ma linuks ale należało by się skupić na dogłębnym omówieniu tematu od instalacji konfiguracji do działania konkretnego programu.
Hej Rozumiem. Ale część z takich zagadnień nadaje się na warsztaty, pracę przy komputerze niż opowiadanie + prezentacja
jest mi naprawdę przykro że pisząc te parę krytycznych słów pod adresem prowadzących doprowadziłem do spadku zainteresowania tematyką Mikołajkowego Linuksa
jest mi naprawdę przykro i mam nadzieję że przeprosiny te pozwolą ruszyć sprawę dalej
teraz całkiem serio
a czy kiedykolwiek przewidywane są jakieś warsztaty
myślimy tez nad warsztatami... ale póki co nic nie obiecujemy.
_________________ And, the people shall deliver the wicked, unto your divine judgment, where their sins shall be weighed, and balanced, with all that is just, and true!
rgabrysiak [Usunięty]
Wysłany: 2007-09-20, 20:45
Może jakieś ciekawe skrypty w Bashu, ratowanie Windowsa spod Linuksa, coś o szyfrowaniu
Może jakieś ciekawe skrypty w Bashu, ratowanie Windowsa spod Linuksa, coś o szyfrowaniu
To chyba nie ta dziedzina
Co do warsztatów: Jest jeden problem. Do nich potrzeba mieć salę komputerową, a my takowej nie mamy. Szkoły nie chętnie oddają do dyspozycji pracownie, nie mówiąc już o tym by instalować własne systemy operacyjne. Zabawa z LiveCD nie jest tak fajna jak na prawdziwym systemie.
Jeśli chodzi o Basha to ja się przymierzam do takiej prezentacji, więc na pewno coś o nim będzie Pytanie kiedy i na której konferencji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum